دفعات بازدید: 2,410

تاریخ انتشار: 1393/10/03 - 0:17

ورزش پیلاتس چیست؟

پیشینه ورزش پیلاتس کنترولوژی عبارت است از ایجاد هماهنگی کامل بین جسم ، ذهن و روح.

افراد ابتدا از طریق کنترولوژی به شیوه هدفمند، کنترل کامل جسم خود را در دست می گیرند و سپس از راه تکرار کامل حرکات آن به شیوه تدریجی ولی پیشرفت کننده به یک نوع هماهنگی طبیعی دست پیدا می کنند.

کنترولوژی باعث پرورش هماهنگ اجزای بدن می شود ، حالتها و حرکات نادرست بدن را اصلاح می کند، نیروی حیات را به بدن باز می گرداند و توان ذهنی را افزایش می دهد . انسانها تقریبا در دوران کودکی از نعمت رشد طبیعی و متعارف جسمانی برخوردارند اما با شروع دوران بلوغ ، جسم افت کرده و شانه ها خمیده می شوند، عضلات شل و آویزان شده و نیروی حیاتی بشدت رو به تحلیل می رود .

بدون شک این قضیه امری فراگیر و طبیعی است. انجام حرکات ورزشی کنترولوژی و رعایت دستورالعملهای آن پرورش جسمانی را به ایده آل نزدیک می کند . علم کنترولوژی اختیار کامل جسم را توسط مغز در دست می گیرد. یعنی عضلات بدن از اراده فرد فرمان ببرند .

کسانی که کنترولوژی را برای اولین بار تجربه می کنند احساس می کنند سرحال آمده و بعد از سالهای ذهن آنان از خواب بیدار شده است. نام این ورزش در ابتدا توسط ژوزف پیلاتس علم کنترل بدن نام گذاری شده بود که پس از مرگ وی بدلیل احترام و حفظ یاد و خاطره او توسط بازماندگانش به نام پیلاتس متداول شد.

سیستم ورزشی است که در سال ۱۹۲۰ توسط ژوزف پیلاتس پایه گذاری گردید روش تمرینی پیلاتس متشکل از ورزشهایی است که تمرکز روی پیشرفت انعطاف و قدرت در تمام اندامهای بدن دارد بدون اینکه عضلات را حجیم کند یا آنها را از بین ببرد. این روش تمرینی از حرکات کنترل شده ای تشکیل شده که بین بدن و مغز هارمونی فیزیکی ایجاد کرده و توانایی بدن افراد را در هر سن بالا می برد.

فواید تمرینات پیلاتس

– بالا بردن و تقویت سیستم ایمنی بدن

– بالا بردن تمامی قوای بدن در جهت اینکه فکر و ذهن را از افکار منفی آزاد سازد بر خلاف یوگا بدن در حال حرکت می باشد.

– کاهش دهنده دردهای مهره ای و کمر

ایجاد کشیدگی در ظاهر اندام

– بوجود آوردنده شکل ظاهری بهتر اندام

– شکم صاف و کمر باریک

– پیشرفت انعطاف و تعادل

– افزایش قابلیت تحرک مفاصل

– حجیم کردن فضای ریه و بالا بردن قابلیت تنفس

– تقویت سیستم قلبی عروقی

– بالا بردن دامنه حرکتی مفاصل و عضلات

– از بین بردن درصد احتمالی جراحات و آسیب پذیری

– علاوه بر این کسانی که ورزش پیلاتس را انجام می دهند خواب بهتر عصبانیت کمتر استرس و خستگی کمتر خواهند داشت.

– از آنجا که این روش تمرینی در وضعیتهای ایستاده نشسته و خوابیده بدون طی مسافت و پرش و جهش انجام می گیرد، آسیبهای ناشی از صدمات مفصلی را کاهش می دهد زیرا حرکات ورزشی در دامنه های حرکتی در سه وضعیت فوق با اجرای تنفس های عمیق و انقباظهای عضلانی انجام می گیرد.

چرا پیلاتس این قدر موفقیت آمیز بوده است

چگونه این ورزش ناشناخته امروزه تبدیل به یک روش تکمیلی ورزشی به شکل همگانی و حتی خانگی شده است؟! بسیار ساده ، گفتار صادقانه پیلاتس و اینکه این ورزش بسیار عالی عمل می کند و به تمام وعده های خود عمل می کند .

افراد در هر وضعیتی که باشند، ورزشکار حرفه ای یا تازه کار، خانمهای خانه دار یا آقایان کارمند و پر مشغله اگر ورزش پیلاتس را آغاز کنند اطمینان می دهیم که نتیجه مثبت آن را خواهند دید .

با شروع پیلاتس می توان قدم به قدم تغییر ظاهر ،اجرای صحیح حرکات ، بدن جدید و بهتر ، متوازن، صاف و کشیده ، بلند تر ، باریکتر و انعطاف پذیر تر با یک قدرت پنهانی ساخت .

اعتقاد پیلاتس از تقویت قوای بدنی کسب و حفظ بدنی سالم و ذهنی سالم برای اجرای خوب کارهای روزانه و دیگر فعالیتهای بدنی است.

هشت اصل اولیه و پایه پیلاتس ( Pilates principles )

• آرامش:
تمرینات را با آرامش آغاز کنید و خود را خسته نکنید.البته منظور از آرامش کاهلی نیست.

• تمرکز:
لازمه کنترل اعمالی که انجام می دهید تمرکز در نحوه انجام تمرینات است. تفکر هوشمندانه در انجام درست حرکات به شما کمک بسیار بزرگی خواهد کرد.

• هماهنگی:
خوداگاهی بیشتر در مورد بدن موجب هماهنگی بیشتر و بهتری در انجام حرکات خواهد بود. با تکرار تمرینات حرکات شما از ظرافت بیشتری برخوردار خواهند شد.

• جهت دهی مناسب:
به وضعیت درست بدنتان توجه نمایید. قبل از شروع هر حرکتی موارد زیر را در ذهن خود مرور نمایید:

۱٫ به وضعیت قرارگیری شمال-جنوب و شرق-غرب توجه نمایید که در آن نیروها بر روی یکدیگر اثری ندارند.

۲٫ ستون فقرات را همیشه تا جایی که می توانید در وضعیت کشیده قرار دهید.

۳٫ گردن را کشیده و آرام قرار دهید.

۴٫ به وضعیت قرارگیری پاهایتان توجه داشته باشید

• تنفس:
تنفس عمیق و کامل را فراموش نکنید و در شروع تمرین نفس عمیقی بکشید و در حین انجام تمرین نیزنفس را بیرون دهید.

• حرکت:
حرکات روان آرام و آهسته را از مرکز به طرف بیرون اجرا کنید.

• مرکز سازی:
یک مرکز ثقل قوی در میانه بدن داشته باشید بطوریکه قبل از هر حرکتی ناف به سمت داخل کشیده شود.

• وضع و حالت انجام تمرین:
حرکات را با آرامش و حوصله و قدرت انجام دهید و ازانجام آنها بصورت شدید بپرهیزید.

فواید انجام تمرینات های پیلاتس

فواید انجام تمرینات های پیلاتس

• تحرک بهتر تقویت و هماهنگی اندام ها و تعادل و ایستادن بهتر

• برطرف شدن نقایص ایستادن. با انجام تمرین های پیلاتس حرکات بدن با صرف انرژی کمتری انجام پذیر است و فرد وضعیت ایستادن بهتری خواهد داشت و هنگامی که نقایص ایستادن رفع شوند فرد احساس کشیده بودن قامت و سلامتی می کند.

• تسکین فشارهای روانی و آثار آن. آرامش یکی از بخش های مهم تمرینات پیلاتس است و طرفداران آن خیلی درباره آرامش درونی خود که بعد از تمرینات بدست می آید سخن می گویند.

• تثبیت سلامت عمومی بدن. در نتیجه این تمرینات گردش خون تثبیت شده و بدین ترتیب اکسیژن بیشتری وارد خون شده و در نتیجه غدد لنفاوی بهتر عمل کرده و ایندورفین ها ( هورمون های درونی آرام بخش ) آزاد می شوند وسیستم ایمنی تقویت شده و توانایئ مقاومت بدن در برابر بیماری ها افزایش می یابد.

• خود را جوان تر احساس می کنید و جوانتر خواهید شد چرا که وضعیت پوست و موی شما بهتر می شود و بدون آنکه در وزن شما تغییر خاصی بوجود آید بواسطه تناسب بهتر بدن لاغرتر و زیباتر بنظر خواهید رسید.

• تمرینات پیلاتس همراه با تغذیه مناسب جلوی پوکی استخوان را خواهد گرفت. جدیدترین تحقیقات نشان دهنده اثر مثبت ورزش های پیلاتس همراه با وزنه در پیشگیری و معالجات است.

• پیلاتس راه حل مناسبی برای درمان دردهای مزمن پشت و کمر ارائه می کند. بواسطه تمرینات ترکیبی تقویت عضلات تنه,  تجدید تعادل

و آرامش بدن همراه با وضعیت مناسب جسمانی پیلاتس از دردهای پشت جلوگیری می کند و در درمان درهای مزمن کمر و پشت ( نه درد های حاد ) مفید است.

پیلاتس برای چه کسانی مفید است

• بطور کلی این تمرینات برای تمامی مردان و زنان در هر سنی که علاقه مند به پرورش اندام و وضعیت عمومی جسمانی خود هستند مفید است

• ورزشکاران بخصوص کسانی که به علت داشتن حرکات یک جانبه صدمه دیده اند.مثل بازیکنان گلف و تنیس.

• هنرمندان نمایشی ورزشی و هنرپیشگان و موسیقی دانان و برای کسانیکه داشتن حالت ظاهری خوب برایشان مهم است.

• کسانیکه بطور مزمن دچار درد پشت می باشند.

• تمام کسانی که پس از یک دوره نقاهت می خواهند دوباره یک زندگی بانشاط را آغاز کنند.

• سالخوردگانی که می خواهند بدون قید و شرط دوباره فعال و مستقل باشند.

• زنان و مردانی که می خواهند از پوکی استخوان جلوگیری کنند.

• تمام کسانیکه مبتلا به فشارهای روانی ناشی از خستگی یا بیمازیهای ناشی از آن هستند.

• کسانیکه با وزن خود مشکل دارند.

ارسال دیدگاه